Poliția Locală Pitești: Banii oferiți cerșetorilor nu fac decât să-i țină în continuare pe străzi

de | 8.07.2021 10:56 | Actualitate

Astăzi, 8 iulie, în jurul orei 08:00, o patrulă a Poliției Locale Pitești a depistat o persoană care apela la mila cetățenilor, cerșind printre autoturismele ce se opreau la semaforul din Târgu din Vale. Persoana este domiciliată în Tulcea și are 68 de ani. A fost sancționată cu suma de 300 de lei.

Tot mai mulți cerșetori sunt pe străzile din Pitești. Polițiștii locali îi întâlnesc zilnic pe stradă pe acești oameni pentru care cerșetoria este ”meseria” de bază. Unii dintre aceștia se manifestă ca o persoană cu dizabilități, pentru a maximiza compătimirea oamenilor de bună-credință. În acest fel, ei sfidează onestitatea și devotamentul oamenilor față de cei aflați cu adevărat în dificultate. Polițiștii îi amendează, însă cerșetorii revin din nou pe străzi.

CITESTE SI Poliția Locală a efectuat verificări în piețele din Pitești. S-au dat 9 avertismente

Facem un apel către cetățenii orașului că oferirea unor sume de bani acestor persoane nu face decât să îi mențină pe străzi și să-i atragă din alte localități ale țării în Pitești. Acești oameni care apelează la mila publică reprezintă un disconfort pentru cetățeni. Rugăm cetățenii să ne sesizeze în astfel de situații. Deși măsura amenzii are o eficacitate limitată în cazul indivizilor fără venituri și fără bunuri mobile, refuzul de a le da bani combinat cu intervenția unei patrule pentru a-i îndepărta pot determina reducerea activității acestor persoane, dintre care o parte călătoresc special în Pitești pentru a practica cerșetoria”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

 

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii