Poliția Locală a efectuat verificări în piețele din Pitești. S-au dat 9 avertismente

de | 28.04.2021 09:11 | Actualitate

Având în vedere apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Activităţi Comerciale – Poliţia Locală Piteşti, alături de reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Argeș şi de poliţişti locali din cadrul Serviciului Siguranţă Publică au efectuat, în data de 27.04.2021, o acțiune de prevenire a neregulilor în pieţele situate pe raza municipiului Piteşti, respectiv Piaţa Smârdan, Piaţa Ceair și Piața Găvana.
Acțiunea a avut ca scop verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor, afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, modul de ocupare a domeniului public, precum și respectarea normelor de comercializare a produselor din sectoarele rezervate pentru vânzare carne (miel, pastramă, etc.) și brânzeturi.
Ca urmare a controalelor, au fost aplicate un număr de 9 sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, sancțiuni aplicate conform Legii nr.145/2014 privind neetichetarea corespunzătoare a produselor destinate comercializării și H.C.L. 197/2017 privind expunerea produselor agroalimentare în afara spațiilor comerciale.
Totodată, au fost oferite măști și mănuși mai multor comercianți.
Poliția Locală Pitești va desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în scopul respectării normelor cerute de legislaţia în vigoare, astfel încât cetățenii municipiului Pitești să aibă siguranța că produsele sunt conforme și nu pun în pericol sănătatea lor.
Reamintim că Societatea Salpitflor Green SA a pus la dispoziţia comercianţilor, în perioada 23.04.2021 – 01.05.2021, spații autorizate pentru comercializarea mieilor, în piețele Calea Bucureşti (Ceair), Smârdan şi Găvana, care respectă normele sanitar-veterinare şi pe cele pentru siguranţa alimentelor.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii