Web Analytics
scris miercuri, 24.05.2023

Poliția Argeș. Acțiune preventivă privind circulația trenurilor

Polițiștii de la Transporturi Argeș au desfășurat marți, 23 mai, o acțiune în sistem integrat, în colaborare cu omologii lor din Dâmbovița, la limita dintre cele două județe.

Poliția Argeș. Acțiune preventivă privind circulația trenurilor

Citește și: Două descinderi în cinci zile! Procurorii DNA Piteşti au „sunat” şi a doua oară la uşa Bibliotecii Judeţene!

Activitatea s-a desfășurat mai exact în Leordeni (Argeș), respectiv în Crângurile (Dâmbovița) și a avut ca scop prevenirea evenimentelor ce ar putea afecta circulația feroviară. În acest sens au avut loc discuții cu membri ai comunităților locale referitoare la traversarea corectă a căii ferate.

În același context, Poliția vine și cu recomandări în timpul prezenței în gări și halte, dar și în timpul călătoriei cu trenul, respectiv:

  • să nu arunce cu obiecte care să distrugă sau murdărească trenurile (aspect ce poate constitui contravenție sau infracțiune, în funcție de urmări);
  • să nu le fie permisă minorilor joaca în zona căii ferate, în special să nu traverseze garniturile de tren pe sub vagoane;
  • să nu atingă firele sau cablurile instalate în zona căii ferate, iar în cazul în care se ajunge în zone cu cale ferată electrificată, să nu le fie permis minorilor să se urce pe vagoane, existând pericol de electrocutare.
  • să nu se urce și să nu coboare din trenul în mișcare, când trenul s-a pus în mișcare sau înainte ca acesta să se oprească;
  • să nu călătorească cu ușile vagonului deschise, pe scările de acces în vagon sau pe tampoanele vagonului;
  • pe timpul călătoriei, să aibă un comportament civilizat, să aibă grijă de bunurile proprii și să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție în situația în care asistă la săvârșirea unor infracțiuni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită