Web Analytics

Poliția a confirmat perchezițiile făcute la sediul Petrom Argeș

de | 15.10.2020 14:00 | Actualitate, Politica si Administratie

IPJ Argeş anunţă că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au făcut o percheziţie la sediul companiei OMV Petrom, mai exact în biroul soțului fostului premier Viorica Dăncilă, pentru administrarea probatoriului într-un dosar de fals.

Descinderea a fost făcută după ce anchetatorii au cerut companiei Petrom o serie de documente, într-o anchetă privind obţinerea în mod fraudulos a unui teren, iar compania nu a pus la dispoziţie actele solicitate.

Dosarul vizează modul în care o persoană fizică ar fi intrat, în mod fraudulos, în posesia unui teren, pe care în prezent se află o sondă a companiei petroliere OMV-Petrom, fapt de pe urma căruia actualul proprietar obţine beneficii materiale.
În contextul în care anchetatorii cercetează speţa, aceştia au cerut companiei OMV-Petrom să pună la dispoziţie mai multe documente privind relaţia contractuală dintre companie şi persoana care detine terenul care ar fi fost dobândit prin fraudă.

OMV-Petrom nu a răspuns însă în termen legal, motiv pentru care a fost făcută percheziţia de miercuri, în urma căreia au fost ridicate documente.

Soțul Vioricăi Dăncilă nu are, deocamdată, vreo calitate în dosar. În afară de aceste percheziții se așteaptă ca părțile implicate, inclusiv Cristinel Dăncilă, să fie chemați la audieri.

„Activitatea s-a desfășurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urmă activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente. La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauza, ce activează în domeniul petrolier”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al IPJ Argeș.

Ce a declarat fostul premier Viorica Dăncilă 

Dăncilă a susținut, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că nu a avut loc nicio percheziție la biroul soțului său și că „documentele respective” nu au nicio legătură cu Cristinel Dăncilă. Fostul premier a mai precizat că: „Suntem o familie integră, care nu a avut legătură niciodată cu corupția.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Suntem o familie integră, care nu a avut legătură niciodată cu corupția.” De nu esti cheala, mana-n cap de ce ti-o pui ? Mai ziceai, candva, ca esti o doamna . Numai ca, distinsa Margaret Thatcher preciza : ” Cand esti nevoita sa spui ca esti o doamna, inseamna ca nu esti ” .