Poliția Argeș: 230 de sancțiuni contravenționale în week-end

de | 24.08.2020 16:57 | Actualitate

 

Peste 50 de polițiști rutieri argeșeni au acționat, în medie, zilnic, sâmbătă și duminică, pe toate drumurile din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a competiției automobilistice din localitatea Babana.

În zilele de 22 și 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 100.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 33 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți în localitatea Băbana, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră la Campionatul Național de Rally Cross 2020, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Poliţiştii argeşeni susţin întrecerile sportive, desfăşurate organizat, în cadrul competiţiilor oficiale și reamintesc faptul că viteza nu e bună decât pe circuit.

Nu a gândit la fel un bărbat din Câmpulung, care a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, în noaptea de 21 spre 22 august a.c., pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, conducând un autoturism cu viteza de 202 km/h. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1.305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii