Web Analytics

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie

de | 30.11.2023 18:27 | Actualitate, Home

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează de drept, în 7 decembrie, cu câteva excepții. Autoritatea de Supraveghere Financiară a recomandat reînnoirea cât mai rapidă a acestora.

Citește și: Monumente din Genova, iluminate în culorile tricolorului românesc, de Ziua Națională


Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 decembrie 2023, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, poliţe, care vor înceta în data de 5 februarie 2024, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).Mai sunt aproximativ 800.000 de poliţe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite, a anunțat ASF.
Directorul general al Direcţiei Generale Asigurări, Valentin Ionescu, a transmis recomandarea ASF pentru persoanele care au RCA la Euroins să reînnoiască asigurarea cât mai repede posibil, pentru a se evita aglomeraţia din ultima zi, a declarat, potrivit agerpres.ro.Acesta a subliniat că ASF a monitorizat în fiecare zi evoluţia cotelor de piaţă a celor opt asigurători care practică RCA în acest moment (şase supravegheaţi de ASF şi doi veniţi pe sucursala din UE, dintr-un total de 40 de societăţi) pentru a se asigura că acele cote de piaţă preluate sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilităţii.

Citește și: Românii ar putea rămâne fără ajutoarele sociale şi fără căldură înainte de Crăciun


„Atragem atenţia asupra faptului că, în data de 7 decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, poliţe care vor înceta la data de 5 februarie 2024. Ca urmare, recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să îşi reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia din ultima zi. Asigurătorii şi intermediarii sunt pregătiţi să preia toate poliţele rămase.Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piaţa asigurărilor să rămână stabilă şi funcţională. În acelaşi timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor şi intermediarilor, astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente. Există în continuare nevoie ca mai multe societăţi de asigurare să intre în piaţă şi să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta”, a declarat directorul ASF.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *