Web Analytics

Poetul Sorin Lucaci – lectură publică la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”

de | 14.03.2018 20:03 | Cultură

9 btc01Miercurea trecută, Caravana BIBLIOTECA TE CITEȘTE a poposit la Colegiul Național „Zinca Golescu”, în clasa a XI-a J, la invitația profesoarei de limbă și literatură română Eugenia Zgreabăn.

Cel care a intrat, de această dată, într-un dialog viu, cald, esențial cu liceenii a fost poetul bucureștean Sorin Lucaci. Autor de carte de poezie, bine primită de critica de specialitate, Sorin Lucaci scrie într-un limbaj colocvial, antrenant despre temele mari din literatură – singurătate, timp, dragoste, moarte, uzura ființei postmoderne, copleșite de strădania de a-și înțelege  și de a-și depăși limitele.  Nici atotputernic, nici nemuritor, sufletul care se miră, se bucură și suferă, se răzvrătește în poemele lui Sorin Lucaci, pentru ca, mai apoi, să cadă, sleit, într-o apatie fără leac, a rezonat cu adolescenții de 17 ani, ei înșiși derutați de dezordinea schimbării.
9 btc02Hiperactiv în mediile culturale ale capitalei, Sorin Lucaci le-a povestit tinerilor despre taberele de creație, pe care le organizează în țară, chemându-i să participe, să iasă din școală, ca să simtă lumea și din perspectiva făptuitorului, a deschizătorului de drum în propria viață.    
Zilele viitoare, BIBLIOTECA TE CITEȘTE se va opri la Liceul Teoretic „Ion Barbu” și la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii