Web Analytics
scris miercuri, 14.03.2018

Poetul Sorin Lucaci – lectură publică la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”

9 btc01Miercurea trecută, Caravana BIBLIOTECA TE CITEȘTE a poposit la Colegiul Național „Zinca Golescu”, în clasa a XI-a J, la invitația profesoarei de limbă și literatură română Eugenia Zgreabăn.

Poetul Sorin Lucaci – lectură publică la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”

Cel care a intrat, de această dată, într-un dialog viu, cald, esențial cu liceenii a fost poetul bucureștean Sorin Lucaci. Autor de carte de poezie, bine primită de critica de specialitate, Sorin Lucaci scrie într-un limbaj colocvial, antrenant despre temele mari din literatură – singurătate, timp, dragoste, moarte, uzura ființei postmoderne, copleșite de strădania de a-și înțelege  și de a-și depăși limitele.  Nici atotputernic, nici nemuritor, sufletul care se miră, se bucură și suferă, se răzvrătește în poemele lui Sorin Lucaci, pentru ca, mai apoi, să cadă, sleit, într-o apatie fără leac, a rezonat cu adolescenții de 17 ani, ei înșiși derutați de dezordinea schimbării.
9 btc02Hiperactiv în mediile culturale ale capitalei, Sorin Lucaci le-a povestit tinerilor despre taberele de creație, pe care le organizează în țară, chemându-i să participe, să iasă din școală, ca să simtă lumea și din perspectiva făptuitorului, a deschizătorului de drum în propria viață.    
Zilele viitoare, BIBLIOTECA TE CITEȘTE se va opri la Liceul Teoretic „Ion Barbu” și la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

 

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...