PNRR-ul României va fi aprobat de Comisia Europeană fără modificări

de | 11.09.2021 00:53 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Home, Politica si Administratie

 

Surse din cadrul Ministerul Fondurilor Europene au precizat pentru Europa Liberă că aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi finalizată până la finalul acestei luni, cel mai probabil înaintea vizitei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București. (Sursa foto: Europa Liberă România)

Citește și: Raportul de analiză: Consolidarea capacității și a libertății de acțiune pe termen lung ale UE

Până pe 16 septembrie urmează a fi parcurși ultimii pași administrativi, însă nu mai pot apărea intervenții sau amânări privind forma actuală a documentului din partea oficialilor europeni. Ulterior, documentul va fi pus pe agenda colegiului comisarilor, ultima etapă.

Aceleași surse au mai precizat că singura întârziere poate fi cauzată de o eventuală răzgândire de la București. Mai exact, dacă politicienii români vor considera că au ceva de adăugat sau modificat.

Vizita Ursulei von der Leyen la București este așteptată pe 24 septembrie. Astfel de vizite au loc în toate statele UE cu ocazia adoptării PNRR.

Citește și: Protest al ELEVILOR în Piața Victoriei, în prima zi de școală! Ce măsuri au solicitat autorităților

Planul va fi adoptat apoi în Consiliul European. După această procedură, în România ar urma să ajungă o primă tranșă de 1,82 miliarde de euro. România ar urma să primească un total de 29 de miliarde de euro pentru reformarea unor domenii importante.

[…]

Citește integral pe Europa Liberă România.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

200.000 euro daune pentru urmaşii unui argeşean omorât de urs
200.000 euro daune pentru urmaşii unui argeşean omorât de urs

Plecat la vânătoare la Aninoasa, un bărbat din Vlădești a pierit pe 6 decembrie 2017 după ce a fost atacat de un urs. Vasile Stanciu avea atunci 40 de ani, iar în urma sa au rămas soția și trei fiice, care au solicitat în instanță daune morale pentru pierderea...

Lasconi în tablou
Lasconi în tablou

Ce au în comun Carol I, Mihai I, Sfântul Gheorghe și Elena Lasconi în afară de faptul că au făcut sau fac istorie? Reprezentarea pe pânză! În ulei… Adică au portretele realizate pe pânză de un artist plastic, rezultând o pictură, un tablou în limbaj comun. Operele de...

Atenție! Pietre căzute pe Transfăgărășan
Atenție! Pietre căzute pe Transfăgărășan

Au fost căderi de pietre pe DN 7C-Transfăgărășan, joi, la km. 60. Traficul s-a desfășurat cu dificultate în zona precizată. IPJ Argeș a anunțat că s-a circulat alternativ. Citește și Turiști slovaci ajutați de jandarmii argeșeni pe...