Web Analytics

PNL vrea comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

de | 2.12.2022 18:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

PNL ar vrea ca alegerile parlamentare și locale să aibă loc în aceeași zi., idee cu care social-democrații nu sunt de acord. Pe de altă parte, miza comasării celor două scrutinuri este mare. Dacă alegerile parlamentare vor avea loc mai devreme, atunci Klaus Iohannis ar putea să nominalizeze și viitorul premier, conform Realitatea.Net.

Citește și: Liceul din Stâlpeni se „remarcă” printr-o altă neregulă, de data asta de pe vremea fostei directoare

Potrivit unor surse, liberalii susțin că patru tipuri de alegeri în 2024, respectiv europarlamentare, generale, locale, și prezidențiale ar aduce cheltuieli la bugetul de stat. PSD este însă de părere că această comasare ar fi neconstituțională. Pe de altă parte, PNL ar vrea ca președintele Klaus Iohannis să fie cel care va nominaliza viitorul premier înainte ca mandatul șefului statului să ajungă la sfârșit în decembrie 2024.

Citește și: Judecătorul Apostol și-a prevestit moartea prin poezia „Oare de ce?”

Dacă alegerile generale ar fi mutate în septembrie, Klaus Iohannis ar fi cel care ar nominaliza viitorul premier. În paralel, liderii PSD se tem că alegătorii s-ar putea încurca în numărul mare de buletine de vot. Momentan nu este luată o decizie în acest sens.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *