Web Analytics
scris marți, 22.11.2022

PNL: „Facem dreptate pentru pensionari!”

Comunicat de presă:

PNL: „Facem dreptate pentru pensionari!”

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐬̦𝐞𝐬𝐜 𝟏𝟓,𝟖%!

“Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 𝟏.𝟕𝟖𝟒 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

Citește și: Ministrul Muncii: „În 2023 voucherele sociale vor fi acordate pe tot parcursul anului”

Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:

𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru pensiile sub 1.500 de lei, 𝟖𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 𝟔𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor 𝐯𝐨𝐮𝐜𝐡𝐞𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝟐𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Vom acorda un 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝟏.𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.”

A anunțat premierul Nicolae Ionel Ciucă în urma ședinței Coaliției de guvernare .

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită