Web Analytics

PNL Argeș: ”Ipocriții din PSD Argeș – președintele CJ și primarul Piteștiului, greșeli de milioane de euro”

de | 26.03.2021 05:35 | Actualitate, Politica si Administratie

”Doi dintre liderii PSD Argeș, președintele Consiliului Județean, Ion Mânzînă și primarul Piteștiului, Cristian Gentea, încearcă să îi convingă pe argeșeni că nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le miroase! Adevărul este însă complet diferit de ceea ce lasă să se înțeleagă cei doi pesediști, la PSD Argeș pasarea responsabilității devenind o regulă. Consilierii locali ai PNL, dar și consilierii județeni liberali, nu vor fi părtași la jaful organizat și instrumentat de reprezentanții PSD și vă vor arăta, ori de câte ori va fi cazul, cum stau lucrurile de fapt.

 

CITEȘTE ȘI: Întârzierea la plată a medicilor argeşeni implicaţi în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, în vizorul senatorului Dănuţ Bica

 

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_cristian_gentea.jpg

PRIMARUL GENTEA, IMPLICAT PÂNĂ ÎN GÂT ÎN AFACEREA WC-ULUI SMART

În scandalul reabilitării Pieței Primăriei, la doar 14 ani după ultima lucrare de acest fel, primarul Cristian Gentea nu vrea să își asume nicio responsabilitate, aruncând toată răspunderea pe “ctitorul” Cornel Ionică, fost primar al Piteștiului, în prezent consilier local PSD. Deși îl arată obsesiv cu degetul pe fostul edil când vine vorba de investiții controversate (vezi cazul Pieței Primăriei, al Bazinului Olimpic sau al mașinii de gunoi cu macara stricată în garanție) primarul Gentea îl păstrează în echipa consilierilor locali pe Cornel Ionică. Ce nu se spune este însă că primarul Cristian Gentea nu a fost deloc străin de deciziile luate de administrația piteșteană. Astfel, Gentea a fost ani de zile consilier local, președinte PSD Pitești și președinte al Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Pitești. Din funcțiile deținute, Gentea se putea opune investițiilor la care, astăzi, îi este rușine și să taie panglica. “Veceul smart”, după cum spune chiar dânsul, de 400.000 euro, nu s-a teleportat în proiect, așa cum nu a făcut-o nici “ovoidul” de canalizare fix sub noua Sală Polivalentă! Apropo de ovoid, Gentea a fost membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la Apă Canal 2000 SA mult timp, până să ajungă primar, controlând cam tot ce se putea în cea mai profitabilă societate a municipalității. Milioanele de euro pe care piteștenii trebuie să le suporte, din buzunarele lor, pentru gafele administrației social-democrate, sunt o problemă. Dar Cristian Gentea nu se poate spăla pe mâini și nu poate spune că nu a participat la deciziile care iată, îi costă foarte scump pe piteșteni.

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_Ion_Minzina.jpg

MÎNZÎNĂ, FOST VICEPREȘEDINTE CJ, “DESCOPERĂ” CU SURPRINDERE PROBLEME LA INSTITUȚIILE DE CULTURĂ

Fost vicepreședinte al Consiliului Județean, acum președinte, Ion Mînzînă se face că descoperă apa caldă și problemele din instituțiile de cultură păstorite de CJ Argeș. În timp ce se cheltuiau milioane cu instituțiile respective, unele inventate doar pentru interese personale, precum Centrul Cultural Județean, Mînzînă vota cu două mâini bugetele și nu se mai plângea de nimic. Un audit devastator demască însă jaful de la Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești, instituție de cultură administrată de Consiliul Județean, de pe vremea când aceasta era condusă de managerul Nicolae Poghirc. Cu subvenții de la Consiliul Județean de aproape 10 milioane lei în 2018 și peste 12 milioane de lei în 2019, Teatrul a avut venituri proprii neglijabile. Auditul a evidențiat o serie de probleme, atât în ceea ce privește cheltuirea banului public, cât și inventarierea și evaluarea bunurilor deținute.

Ca să exemplificăm nepăsarea care i-a caracterizat pe cei care au condus cea mai mare instituție de cultură din județ, în interiorul clădirii se regăsesc două picturi murale (fresce), care nu au fost evaluate și asigurate. Clădirea Teatrului ,,Alexandru Davila”, construită în anul 1948, a fost îmbogățită ulterior, în 1973, cu vitralii și fresce pictate de Sorin Ilfoveanu, Dan Broscățeanu și Stefan Câlția. Cele două picturi murale, deosebit de valoroase, nu au fost însă evaluate de fostul manager și au lipsit din inventarul anual al instituției.

 

CITEȘTE ȘI: Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: „Cu un tupeu care deja nu mai miră pe nimeni, liberalii argeșeni își arogă, din nou, merite care nu le aparțin!”

 

Ca să paseze responsabilitatea, Ion Mînzînă încearcă acum să arunce cartoful fierbinte în mâinile managerului interimar, îndrăgitul actor Constantin Cotimanis. Acesta nu putea face minuni într-un an caracterizat de criza sanitară, în care instituțiile de cultură au avut foarte mult de suferit. Și-a atras însă simpatia colegilor de la teatru și a dovedit că există speranță pentru o instituție de cultură măcinată, până nu demult, de scandaluri și conflicte interne. Președintele Mînzînă știa însă de mult timp de problemele uriașe ale Teatrului Davila, fiind complice la acțiunile celui care a condus Consiliul Județean înaintea sa. La fel cum știa și despre colabărările dubioase și oneroase de la Centrul Cultural Județean, condus de Araxy Negoșanu, dar despre care nu a spus nimic. Salutăm decizia conducerii CJ Argeș, care i-a prelungit contractul pentru încă două luni managerului interimar Constantin Cotimanis, dar acest gest nu arată altceva decât că mai-marii Consiliului Județean Argeș s-au înșelat amarnic și au evaluat greșit activitatea unui om care a dorit doar să-și facă datoria, cu pricepere și pasiune.”

Departamentul de comunicare al PNL Argeș

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii