Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

PNL anunţă un proiect de lege care vizează conectarea românilor din diaspora cu ţara

Senatorul PNL Daniel Fenechiu şi prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan au prezentat, joi, un proiect de lege al formaţiunii care vizează conectarea românilor din diaspora cu ţara, cu impact bugetar este circa 2 miliarde de euro. Româniii care revin în ţară ar urma să aibă acces prioritar la programele Prima Fermă, Prima Livadă, Prima Seră, îşi vor putea cumpăra case prin programul Prima Casă din diaspora, vor avea trei bilete gratuire de avion şi scutiri de impozite.

PNL anunţă un proiect de lege care vizează conectarea românilor din diaspora cu ţara

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a anunţat într-o conferinţă de presă un proiect legislativ iniţiat de Partidul Naţional Liberal aflat în procedură parlamentară, care vizează conectarea românilor din diaspora cu ţara.

Citește și Cisterna răsturnată în Ciofrângeni a blocat un sens de circulație

”Există două linii ale proiectului. Pe de-o parte, există o linie care se referă la facilităţi pe care dorim să le oferim românilor care doresc să se întoarcă în România, facilităţi investiţionale, facilităţi fiscale şi tot soiul de alte facilităţi pe care le-am identificat şi a doua linie este linia în care statul român va investi în diaspora pentru îmbunătăţirea promovării României în diaspora”, a precizat senatorul PNL: 

Potrivit lui Fenechiu, proiectul este urmare a activităţii şi ideilor Organizaţiei Diaspora iar impactul bugetar este circa 2 miliarde de euro.

”Urmează ca finanţele să ne comunice oficial impactul bugetar, ne dorim ca această lege să intre în vigoare cât mai repede, ea este semnată de 18 senatori PNL. E o iniţiativă liberală, sperăm să fie adoptat anul acesta, sperăm totodată să primim în continuare propuneri de îmbunătăţire, chiar şi critici, pentru că e greu să reglementezi relaţia românilor şi României cu românii din diaspora, în contextul în care, pe de o parte, dacă eşti din România o să vezi lucrurile într-un fel, pe de altă parte, dacă vii din diaspora, le vezi într-un fel”, a completat senatorul PNL. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...