PNL a votat pentru o înțelegere cu PSD de susținere a unui prim-ministru prin rotație

de | 17.11.2021 08:46 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Conducerea PNL a votat pentru o înțelegere cu PSD de susținere a unui prim-ministru prin rotație, cu primul premier dat de liberali. Florin Cîțu a spus că el este propunerea PNL pentru funcția de premier.

 

Citește și: Cum a ajuns Teoctist „Doctor Honoris Causa” la Piteşti

Conducerea PNL s-a reunit marti pentru a lua o decizie în privința formei finale a guvernării alături de PSD și UDMR. La finalul ședinței, Florin Cîțu a făcut declarații de presă:

  • Nu am schimbat mandatul până acum. Vom avea un sistem alternativ de premier, primul din partea PNL. Asta e decizia. Dacă PSD se opune, vedem atunci.
  • Avem o decizie că PNL vrea să aibă prima parte din mandat. Trebuie să discutăm întâi acest lucru. Cu propunerea noastră vom merge la președintele României, a declarat Florin Cîțu.

Marți după-amiază, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că partidul său agreează varianta unui premier prin rotație și că exclude ca propunerea de premier să fie Nicolae Ciucă.

 

Acest articol este despre: #rotatie,florin citu,nicolae ciuca,pnl,premier,psd

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...