Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Plafonul de acordare a cardurilor sociale pentru alimente a fost majorat

Plafonul valoric de la care se acordă cardurile sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250 lei a fost majorat de la 1.700 la 2.000 de lei.

Plafonul de acordare a cardurilor sociale pentru alimente a fost majorat

Citește și: Update. De ce fapte este acuzat avocatul argeșean reținut de DNA


Majorarea plafonului este propusă de MIPE, printr-un proiecte de Hotărâre, supus începând de astăzi dezbaterii publice. Tot din acest an, aceleaşi categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an de pachete cu alimente. Proiectul de act normativ prevede că, în cazul tichetelor sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde, în anul 2024, sprijinul material va avea o valoare nominală de 250 lei şi se vor acorda o dată la 2 luni, iar în perioada 2025-2027, sprijinul material va avea o valoare nominală de 125 lei şi se va acorda o dată la 6 luni.

Citește și: Cât plătește statul român pentru aducerea fugarilor în țară


Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde vor fi: a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei; d) familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; e) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită