Web Analytics
scris vineri, 22.12.2023

Piteștiul va avea două patinoare, unul în Ștrand, altul în Luncă. „La vară, la 40 de grade, se va patina în oraș”

Joi, 20 decembrie, la ultima conferință de presă din acest an, primarul Cristian Gentea a explicat de ce municipalitatea a cumpărat două patinoare ecologice, în loc să închirieze unul, timp de o lună, așa cum s-a procedat, de exemplu, la Câmpulung.

Piteștiul va avea două patinoare, unul în Ștrand, altul în Luncă. „La vară, la 40 de grade, se va patina în oraș”

Citește și: Tudor Pendiuc rămâne la Penitenciarul Mioveni

Edilul-șef al Piteștiului a spus că, în șase luni, cheltuielile făcute cu respectiva achiziție (care are un an garanție) vor fi amortizate. În această lună a fost montat un patinoar de 700 mp, care funcționează în centru, în vecinătatea blocului „Mobilux”.

Când se termină sezonul rece, îl desfacem – practic, e ca un lego – și montăm două patinoare, unul în Lunca Argeșului, de 400 mp, iar celălalt în Ștrand, de 300 mp. Ele vor funcționa tot timpul anului. Deci, la vară, la 40 de grade Celsius, se va patina în Pitești”, a declarat edilul-șef.

Primarul a mai spus: „Fiica mea patinează foarte bine. Și o aștept și eu să vină sâmbătă acasă (din Anglia, unde lucrează – n.a.), iar duminică voi fi cu ea acolo să văd și eu ce-mi spune ea (apropo de) cum se patinează. Cei de la SPEP au chemat un tip care e patinator și a spus și el că se patinează OK. Da, poate că la ăsta ecologic nu se patinează atât de iute ca pe gheață. N-are nimic, e mai bine, îl folosesc copiii mai ușor, ce să zic… Dar tot timpul se găsește ceva în Pitești că nu e bine”.

Vă reamintim că la acest patinoar ecologic „suprafața de patinaj este non-toxică, nu există emisii de CO2 și nu e nevoie de apă, curent sau alte utilități, deci fără costuri pentru întreținere!” – după cum a transmis primarul pe Facebook.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *