Web Analytics

Piteştiul şi Mărăcineniul, unite cu bârne

de | 11.06.2020 13:15 | Politica si Administratie

Primăria Pitești are în plan construirea unui alt pod peste Argeș spre Mărăcineni. Dacă el va trece prin dreptul vechiului pod dinspre Depozitelor s-ar explica poate de ce acesta este în prezent abandonat, după ce o porțiune de câțiva metri s-a surpat și e prăbușită în apă.
Pe tablă, și ea înclinată, se poate trece până aproape de malul din Mărăcineni, dar de acolo nu s-a mai adăugat măcar o punte de lemn sau tablă pentru circulația pietonală a localnicilor.
Un binevoitor s-a gândit să păstreze totuși conexiunea între cele două localități și să menţină funcțional elementul de infrastructură cu mijloace rudimentare. Două trunchiuri subțiri de arbuști legate cu o sfoară-panglică unesc acum malul de capătul podului, deasupra celor două trunchiuri fiind pusă și o „balustradă”, tot de panglică, pentru sprijinul acrobaților.

Până la „podul” improvizat se ajunge pe două plăci înguste din beton, apoi de pe o piatră se ajunge la cele două lemne înclinate. Cine are ceva mobilitate și echilibru reușește să treacă fără probleme. Nu merită totuși încercat cu bagaj sau cu ceva de preț în buzunare, fiindcă totul e foarte subțire, fragil și se clatină mult, mai ales spre vârf. Cine încearcă traversarea, în oricare dintre sensuri, își asumă riscul unei căderi, oricât de atent ar fi. Nu se lovește, căci apa e suficient de adâncă, dar face o băiță. Probabil „podul” e mai mult folosit de forțoșii de pe malul stâng. Dacă s-a face legătura acum, cei de pe malul drept ar fi neplăcut impresionați de numărul de deșeuri de construcții și alte gunoaie aruncate lângă drumul asfaltat.
Zona este, altfel, frumoasă și merită vizitată de amatorii de plimbare. Chiar și din Parcul Lunca Argeșului s-ar putea amenaja o trecere pietonală, dacă s-ar folosi picioarele fostelor conducte care traversau pe acolo râul; ele arată destul de puternice pentru a susține un podeț metalic spre malul mai sălbatic și verde dinspre Mărăcineni, nepoluat cu deversări toxice, ca dinspre oraș. Aceasta e doar o idee de valorificare a picioarelor rămase în râu, care altfel nu au rost și arată inestetic în zona de promenadă.
Călin Popescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole