Web Analytics

Pitești. Tânăr de 25 de ani reținut pentru înșelăciuni și fraude informatice

de | 29.06.2021 09:36 | Actualitate, Dezvăluiri

În după-amiaza zilei de 28 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 25 de ani, din orașul Potcoava, județul Olt, bănuit de înșelăciuni și fraude informatice, imediat după obținerea unei sume de bani. Bărbatul a fost reținut.

CITESTE SI Flagrant delict pentru prinderea unor tineri care făceau trafic internațional de droguri

În ziua de 28 iunie, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic și au reținut un bărbat, de 25 de ani, orașul Potcoava, județul Olt.

Din cercetări a rezultat că, începând din luna aprilie și până în prezent, folosindu-se de falsa calitate de reprezentant al unei societăți comerciale de transport, cel în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le solicita bani în avans pentru servicii de transport, prin facturi proforme, fără a efectua acele transporturi. Banii erau virați în conturile unor terțe persoane, racolate de pe stradă, sub diverse pretexte, care îi retrăgeau și remiteau celui în cauză.

CITESTE SI Bănuit de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune a fost prins în flagrant

Prejudiciul estimat, în acest moment, este de 10.000 de euro.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Pitești, imediat după ridicarea unei sume de bani obținută prin această modalitate.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii