Web Analytics

Pitești: Sumă de bani restituită persoanei care a pierdut-o

de | 22.10.2020 13:58 | Actualitate

 

În seara zilei de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au continuat verificările privind însușirea unei sume de bani, pierdută de o persoană în zona unui centru comercial din Pitești, în ziua de 19 octombrie a.c., iar în urma vizionării capturilor video care surprind momentul însușirii acesteia și a investigațiilor efectuate, au identificat persoana care i-a găsit.

Astfel, a fost recuperată integral suma de bani, respectiv 10.000 de lei, care a fost restituită persoanei care a pierdut-o.

Recomandări din partea polițiștilor:

-Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

-Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

– Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în același loc cu codul PIN al acestora.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii