Web Analytics

Pitești. Șoferi de autobuze, prinși cu nereguli și arși la buzunare!

de | 1.02.2023 12:49 | Actualitate, Home

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, ieri, 31 ianuarie, acțiuni pentru verificarea transportului rutier de persoane. Motivul declarat: creșterea gradului de disciplină în respectarea normelor de circulație pe drumurile publice.

Citește și: Update. Poliția l-a aflat pe autorul poluării de pe râul Argeș! Dosar penal!

Prin urmare, au fost verificate documentele necesare în transportul public de persoane și dacă sunt respectate traseele, graficul de circulaţie, cu opririle aferente, dar și capacitatea maximă de încărcare a autovehiculelor respective. Controalele s-au lăsat cu 32 de sancțiuni contravenționale, însumând aproape 12.000 de lei, după cum ne informează Biroul de presă al IPJ Argeș, care ne-a furnizat și câteva exemple.

Amendați pe Calea Câmpulung și pe B-dul Brătianu

Polițiștii de la Biroul Rutier Pitești au depistat, pe Calea Câmpulung, un bărbat de 51 de ani, din Mioveni, aflat la volanul unui autobuz, care „nu a respectat obligația de a nu opri pentru urcarea sau coborârea persoanelor transportate în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație”. De asemenea, șoferul nu avea asupra sa documentele obligatorii, respectiv licență de traseu și caietul de sarcini.
Drept urmare, el a fost amendar cu aproximativ 2.000 de lei, conform prevederilor H.G. 69/2012, privind condițiile pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier.

Citește și: Ginerele lui Gigi Becali, prins drogat la volan

Pe aceeași arteră, Calea Câmpulung, polițiștii au mai prins un bărbat de 50 de ani, din comuna Lerești, care conducea un autobuz, dar care, la fel, oprea pentru urcarea sau coborârea persoanelor transportate în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație. A primit o amendă asemănătoare.

Tot în cadrul acțiunii de ieri, pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, un bărbat de 35 de ani, din municipiul reședință de județ, conducea un microbuz fără a purta centura de siguranță și în timp ce vorbea la telefon, fără a folosi dispozitiv de tip „mâini libere”. În plus, șoferul „nu avea asupra sa documentele prevăzute de legislație, microbuzul nu avea polița de asigurare privind răspunderea civilă auto valabilă, înmatricularea era suspendată, valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, iar anvelopele erau uzate”.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare de aproximativ 2.000 de lei, conform prevederilor O.UG. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni vor continua – ne comunică Poliția Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *