Web Analytics

Pitești: Și-a însușit 2.500 de lei găsiți și s-a ales cu dosar penal

de | 28.09.2021 16:52 | Actualitate

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit și au recuperat prejudiciul.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 2 august 2021, un bărbat de 57 de ani, din Pitești, a pierdut suma de peste 2.500 de lei, pe care o avea într-o pungă din plastic, în timp ce se deplasa pe Bld. Libertății din Pitești, aceasta fiind găsită și însușită de o femeie de 51 de ani, din Pitești.

În urma activităților desfășurate de polițiști, suma a fost restituită persoanei vătămate, urmând ca în cadrul dosarului penal să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Citește și Guvernul ar putea relua măsura privind decontarea șomajului tehnic

 

Recomandări din partea polițiștilor:

-Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, cum ar fi genți sau portofele, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

-Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora.

-Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii