Pitești. Rățuștele și peștii s-au întors în lacul din Expo-Parc

de | 17.06.2022 08:59 | Actualitate

După curățarea lacului din Expo Parc, rățuștele și peștii au fost readuși în habitatul lor obișnuit. Broscuțele țestoase nu au revenit, încă, de la Zoo Pitești, unde au fost adăpostite în timpul acțiunii de curățare a lacului.

Ca urmare a solicitării asociației Wilderness Research and Conservation, acestea vor fi examinate de către reprezentanți ai Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice „Luana”, care vor fi prezenți la Grădina Zoologică Pitești, săptămâna viitoare, pentru a identifica acele exemplare aparținând speciei protejate – Emys orbicularis – țestoasa de apă europeană.

Citește și: Se curăță lacul din Expo Parc. Broscuțele țestoase vor fi mutate la ZOO

„Exemplarele de țestoase din specia menționată vor fi ridicate și relocate în teritoriu de către experții centrului, redându-le astfel posibilitatea de a se reproduce și de a stimula populația autohtonă. Broscuțele identificate ca aparținând speciei exotice Trachemys vor fi readuse în lacul din Expo-Parc”, anunță municipalitatea.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.