Pitești. Patron trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 2 milioane de lei

de | 11.02.2022 15:15 | Actualitate

În ziua de 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care s-au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, în modalitatea “evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”, (157 de acte materiale), de către o persoană fizică și o persoană juridică.

Citește și:Argeș. Bărbat reținut pentru tăiere fără drept și furt de lemne

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2011-2012, un bărbat de 54 de ani, din Pitești, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale, a înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor fiscale, cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv achiziții de bunuri, de la o societate comercială de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 2.424.339,39 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos.

În vederea recuperării prejudiciului, în cursul urmăririi penale, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile deținute de inculpați, respectiv 3 imobile (3 terenuri).

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de emitere a rechizitoriului și trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.