Web Analytics

Argeș. Bărbat reținut pentru tăiere fără drept și furt de lemne

de | 11.02.2022 13:36 | Actualitate

În ziua de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008, și au reținut un bărbat de 44 de ani, din Berevoești.

Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunii ianuarie a.c., reprezentanții unui agent comercial cu activitate în domeniul exploatării de material lemnos, la solicitarea bărbatului în cauză, având calitatea de administrator al societății, ar fi doborât de pe picior, fără respectarea regimului silvic, un număr de 20 de arbori, din specia stejar, din fondul forestier de pe raza localității Merișani, UP I Tutana. Ulterior, cu participarea aceluiași bărbat, materialul lemnos rezultat din tăierea arborilor, ce nu aveau aplicată marcă silvică, a fost însușit de către cei în cauză.

Citește și:Pitești. Dezvoltatorul blocului construit ilegal a fost reținut

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproape 105.000 lei.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 44 de ani, bănuit de săvărșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori sub forma instigării, conform art. 46 din Codul Penal raportat la art. 107 din Legea 46/2008, respectiv de furt de arbori, conform art. 109 din Legea 46/2008, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere luare a unei măsuri preventive.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *