Web Analytics

Pitești: Infracțiuni de tâlhărie calificată și punerea în circulație de valori falsificate

de | 17.02.2023 17:54 | Actualitate, Home

În ziua de 16 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și punerea în circulație de valori falsificate, conform art. 234 și 313 din Codul Penal, și au identificat și reținut un bărbat de 32 de ani, din București, care se sustrăgea cercetărilor.

Reamintim faptul că, în aceeași cauză, în ziua de 09 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un alt bărbat de 25 de ani, din București.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 21 februarie 2022, cei doi bărbați ar fi deposedat un tânăr de 23 de ani, din Pitești, de un telefon mobil, după care ar fi aruncat în autovehiculul persoanei vătămate mai multe bancnote, dintre care doar cea de deasupra era reală și au amenințat să nu fie urmăriți.

Totodată, din cercetări s-a stabilit că bunul în cauză a fost valorificat pe raza municipiului București, contra sumei de 5.000 de lei, de către bărbatul de 25 de ani. Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Citește și Pădurari atacați de hoții prinși la furat. A fost sesizat Parchetul Câmpulung

Cei doi bărbați bănuiți s-au sustras, inițial, cercetărilor, iar bărbatul de 25 de ani, care a fost dat în consemn, a fost depistat la revenirea pe teritoriului României și reținut de polițiști în ziua de 09 februarie a.c.

Bărbatul de 32 de ani, de asemenea, a fost dat în consemn și a fost depistat la revenirea pe teritoriului României, în noaptea de 15 spre 16 februarie a.c., fiind preluat de polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești și condus la sediul poliției pentru audieri.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi și luarea măsurilor legale care se impun.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *