Web Analytics

Pitești: Expoziția Internațională de Caricatură Anti-Război-Kragujevac 2021

de | 31.12.2021 16:43 | Actualitate

În ultimii 40 de ani, orașul Kragujevac din Serbia a devenit cunoscut, la nivel mondial, drept o ”capitală anti-război” și una a caricaturii, în general, prin intermediul Salonului Internațional de Caricatură Anti-Război. Fie că este vorba despre desene asemănătoare picturii naive sau opere ale celor mai inteligenți maeștri ai caricaturii, inspirația lor unică provine dintr-o idee universală de condamnare a războiului, a violenței și a distrugerii, singurul lor scop fiind apelul la bunul simț pentru a aduce pacea în lume.

Manifestarea bienală este organizată de municipalitatea din Kragujevac – Serbia, oraș înfrățit de peste 40 de ani cu Piteștiul, în memoria masacrului din 1941, din timpul ocupației germane, când sute de civili nevinovați au fost executați într-o singură zi.

Citește și Coronavirus România. În ultimele 24 de ore au fost depistate 1.668 de cazuri

La cea de-a 21-a ediție a concursului organizat de către Salonul de Caricatură Anti-Război au fost jurizate 987 de creații realizate de cei 469 de caricaturiști participanți, din 47 de țări. Expoziția lansată în această toamnă la Muzeul Memorial ”21 Octombrie”, din Kragujevac, prezintă spre vizionare cele mai apreciate caricaturi, printre care și cele care au fost premiate, una dintre acestea primind trofeul oferit de către municipiul Pitești – lucrarea aparținând caricaturistului Ramiro Zardoyas, din Cuba.

Expoziția Internațională de Caricatură Anti-Război Kragujevac 2021 a avut o afirmare și o promovare deosebită la nivel mondial, lucrările fiind prezentate în numeroase orașe și organizații din întreaga lume. Printre cele peste 40 de orașe din 20 de țări ce găzduiesc caricaturile premiate se numără și municipiul Pitești, acestea fiind expuse, în prezent, în Holul Mare al Primăriei Pitești.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii