Web Analytics
scris marți, 12.03.2024

Pitești. Educație în Lunca Argeșului de Ziua Gărzii de Mediu

Marți, 12 martie, Ziua Gărzii de Mediu a fost marcată la Pitești printr-o acțiune educativă organizată în Parcul Lunca Argeșuluiu în cadrul unui parteneriat între Garda de Mediu Argeș, Agenția de Protecție a Mediului, Primăria Pitești, prin Salpitflor Green,  și Școala Nr. 10 „Marin Preda” din Pitești.

Pitești. Educație în Lunca Argeșului de Ziua Gărzii de Mediu

Citește și: În Parcul Ştrand din Piteşti a început construcţia unui complex sportiv

Cu acest prileje, angajați ai Salpitflor și o echipă a Gărzii de Mediu, alături de 30 de elevi din clasele primare ale școlii, au plantat 23 de arbori – frasin, mesteacăn și platan.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Pitești, specialiștii de la Salpitflor le-au oferit copiilor informații despre regulile de plantare, speciile de arbori și modul corect de îngrijire a plantelor și a mediului, iar cei mici au primit, la finalul acțiunii, câte un răsad de tuia la ghiveci, pe care să-l planteze în curțile lor sau ale bunicilor.  

Fiecare dintre copii a „adoptat” copăcelul la a cărui plantare a contribuit și promis că îl va vizita când va veni la plimbare, în parc, împreună cu familia: „Ne simțim foarte bine știind că, peste câțiva ani, o să vedem cum copăcelul nostru, pe care îl cheamă Naturel, a crescut. Activitatea de azi e una foarte frumoasă, ne bucurăm că, astfel, putem și noi să ocrotim natura și să dăm un exemplu și colegilor noștri!

Primarul Cristian Gentea și comisarul șef al Gărzii de Mediu Argeș, Alexandru Vâjan, au fost alături de copii la acțiune.

Cei mici vor duce mesajul protejării mediului mai departe, în familiile lor și în cercul de colegi și prieteni, acesta fiind unul dintre scopurile activității educative de astăzi: schimbarea în bine a atitudinii celor tineri față de mediu și natură!” – a declarat primarul Cristian Gentea.

Să nu uităm că un mediu sănătos înseamnă sănătatea noastră și a celor care vin după noi. Mulțumim pentru implicare și colaborare și vom continua aceste acțiuni, de ficare dată când vom avea ocazia!” – a spus, la rându-i, Alexandru Vâjan.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ca tot sunteti ziaristi,poate veniti sa filmati si sa aratati tuturor cum arata cu adevaat Pitestiul PSDist mai ales pe la periferie(focuri si fum toxic peste tot ,gunoaie cu tonele si gramezi pe la periferia si prin interiorul padurii Trivale,furaciune de lemn chiar cu caruta,etc).Ca Primaria nu e in stare sa instaleze camere de filmat sau agenti deghizati sa-i prindem si nici Garda de mediu nu cred ca poate arata macar o amenda data pe bune !Ei sunt prietenii hotilor si derbedeilor de fapt ,ca si militia.Nici traficul nu arata mai bine si nu vezi un garcea la datorie.Si voi ai votati ca prostii…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *