Web Analytics
scris miercuri, 22.11.2023

Pitești. Două filme în premieră, la Cinema „București”

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” din Pitești va fi proiectat în premieră filmul „Anatomia unei prăbușiri”, regizat de Justine Triet, în rolurile principale fiind Sandra Hüller, Swann Arlaud, Samuel Theis și Milo Machado Graner.

Pitești. Două filme în premieră, la Cinema „București”

Citește și: Folcloriștii argeșeni sărbătoresc semicentenarul la Podul Dâmboviței

În ultimul an, Sandra, o scriitoare de origine germană, soțul ei francez, Samuel, și fiul lor de unsprezece ani, Daniel, au trăit retrași într-un oraș îndepărtat din Alpii francezi. Când Samuel este găsit mort în zăpadă, lângă cabana unde locuiau, poliția se întreabă dacă s-a sinucis sau… a fost ucis. Moartea lui Samuel este suspicioasă, conturând ipoteza unei crime. În mijlocul acestor incertudini, Sandra devine principalul suspect. Procesul se transformă treptat nu doar într-o investigație a circumstanțelor morții lui Samuel, ci și într-o tulburătoare călătorie psihologică în profunzimile relației conflictuale dintre Sandra și Samuel” – se arată în cronica filmului, potrivit unui comunicat de presă al Filarmonicii Pitești.           

Biletul la acest film costă 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 26 noiembrie 2023, de la ora 18, la același cinematograf va fi proiectat în premieră filmul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, regizat de Carla Maria Teaha, în rolurile principale fiind Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ștefan Emanuel Ancuța și Claudia Fitcoschi.

La 92 de ani, Nora Iuga este un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie. Filmul este despre povestea scriitoarei ale cărei cărţi au fost interzise de comunişti pentru „erotism morbid”, despre povestea unei femei care trăiește poezia.

Prețul biletului este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *