Web Analytics

Pitești: Dosare penale pentru comercializarea materialelor explozibile

de | 30.12.2019 15:07 | Actualitate

 

Pe 29 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiștii de ordine publică, au acționat, pe raza municipiului Pitești, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, care ar fi deținut și comercializat, ilegal, articole pirotehnice.

În cauză, au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 100 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

De asemenea, au fost verificate 4 societăți autorizate conform Legii 126/1995 pentru a desfășura operațiuni cu articole pirotehnice, nefiind constatate nereguli.

Menționăm că polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii de ordine publică, vor efectua, în continuare, acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii