Web Analytics
scris luni, 17.04.2023

Pitești. Cazul polițiștilor acuzați că au sufocat un pensionar în Autogara Sud a ajuns în atenția Departamentului de Stat SUA

Cazul polițiștilor acuzaţi de moartea unui pensionar din Argeș a ajuns în atenția autorităților din Statele Unite. În Raportul Departamentului de Stat privind respectarea drepturilor omului în România se regăsește cazul bărbatului de 63 de ani care a murit sufocat, în urmă cu doi ani și cum dosarul nu a fost nici acum finalizat. Cei doi agenți sunt cercetați în stare de libertate, potrivit Realutatea. 
Citeşte şi: Doliu în fotbalul argeşean. A murit antrenorul Nicolae „Bebe” Vameşu!

Pitești. Cazul polițiștilor acuzați că au sufocat un pensionar în Autogara Sud a ajuns în atenția Departamentului de Stat SUA

Procurorii Parchetului Militar au analizat dosarul timp de un an și opt luni, însă ulterior, acesta a ajuns la Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Cei doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Cazul a ajuns acum să fie menționat în Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite, privind respectarea drepturilor omului în România, raport făcut public în această primăvară, mai notează Realitatea.

Citeşte şi: Fostul antrenor de la ”Aripi” Piteşti, Bebe Vameşu: „Nu mă simt prea bine… Mă mişcam cu cadrul metalic, acum nu pot nici cu cadrul să mai umblu”

„Conform imaginilor surprinse de către camerele de supraveghere din zonă, ofițerii de poliție l-ar fi pus la pământ cu violență pe bărbat. Nu a fost vreo instituție desemnată special pentru a investiga dacă acțiunile celor doi polițiști au fost justificate,” scrie raportul Departamentului de Stat SUA.

Pe 16 aprilie 2021, Zaharia Barbu, un inginer pensionat care avea grijă de soția bolnavă la pat, a murit după ce a fost imobilizat violent la Autogara Sud Piteşti. Acesta se afla de mai mult timp la o terasă și nu a dorit să plece atunci când în localul respectiv a izbucnit un incendiu.

Bătrânul a fost trântit de un poliţist, în timp ce un alt agent la imobilizat cu piciorul pe spate. Pensionarul a decedat în mai puțin de un minut. Cauza decesului fiind, aşa cum a arătat autopsia, asfixie mecanică. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *