Pitești: Bucureștean reținut după ce a scos bani de pe un card găsit

de | 5.08.2020 17:03 | Actualitate

În ziua de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravehgerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de însușirea bunului găsit, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, şi au reţinut un bărbat de 52 de ani, din Bucureşti.

 

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 18 iunie a.c., bărbatul în cauză, împreună cu un alt bărbat, de 31 de ani, tot din Bucureşti, ar fi utilizat un card bancar pentru a retrage mai multe sume de bani de la ATM-uri de pe raza municipiului Piteşti.

 

După administrarea probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 52 de ani, în cursul zilei de astăzi fiind prezentat de către procurori în faţa Tribunalului Argeş, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. IPJ Argeș recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemenea date de autentificare. Totodată, amintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii