Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Pitești. Avansări la gradul de subofițer. 181 locuri la Școala Militară „Basarab I”

Ministerul Apărării Naționale organizează cursuri de perfecționare pentru a promova 306 soldați sau gradați profesioniști la gradul de subofițer.

Pitești. Avansări la gradul de subofițer. 181 locuri la Școala Militară „Basarab I”

Citește și: Şi totuşi, de ce a tăcut 15 zile Poliţia Argeş în cazul ex-deputatului Radu Vasilică?

Conform unui comunicat al MApN, până la data de 3 februarie se pot face înscrieri la cursul de formare a subofițerilor în activitate. Sunt scoase la concurs 306 locuri (suplimentare pentru anul școlar 2022-2023), dintre care: 181 de locuri la Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești; 50 de locuri la Şcoala de Instruire pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică, Sibiu; 75 de locuri la Şcoala de Instruire pentru logistică, Chitila.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cred că de asta le e teamă lor! Pentru că am informaţii şi despre primari, şi despre parlamentari!”

Criteriile de recrutare pentru cursul de formare sunt: vârsta maximă de 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare; studii: absolvent al învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și al învățământului postliceal (nivelul 5 de calificare) sau universitar de licență, cu una dintre specializările corespunzătoare armelor pentru care se fac înscrieri; cel puţin un an vechime în serviciu ca soldat/gradat profesionist în activitate (calculată de la data absolvirii programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) și să fi fost apreciat în ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin „Foarte bun”.
Selecția se face în perioada 16.01-10.02.2023.
Selecția aptitudinală: probe psihologice (test de aptitudini și de personalitate); probe fizice (traseu utilitar-aplicativ, barem 1 min și 45 sec; alergare 2000 m, barem 9 min și 45 sec); interviu de evaluare finală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *