Web Analytics

Piteștenii pot propune proiectele dorite pentru oraș până pe 15 aprilie!

de | 15.03.2022 14:02 | Actualitate, Politica si Administratie

Bugetarea participativă este programul prin care piteștenii pot propune și vota proiecte pentru dezvoltarea orașului. Sunt acordați 400.000 lei cu TVA, aproximativ 80.000 euro, iar cetățenii pot face propuneri care să se încadreze în această sumă de bani. Propunerile trebuie făcute până pe 15 aprilie a.c., pe platforma https://eportal.primariapitesti.ro sau fizic, la sediul primăriei. Nu administrația va decide proiectul câștigător, tot cetățenii vor vota. Mai multe detalii AICI.

„Cu toții ne dorim să asfaltăm Depozitelor, să facem un nou pod peste Argeș, să facem un spital, dar nu despre asta este vorba la bugetarea participativă și aș vrea ca lumea să înțeleagă foarte clar. E vorba de amenajarea unui părculeț, digitalizarea unei școli, de ce nu, panouri fotovoltaice pe o școală. Oamenii sunt rugați să vină cu idei. Tot noi, cetățenii, le vom vota și ideea care va avea cele mai multe voturi va fi pusă în practică”, a explicat consilierul local și vicepreședinte al PNL Pitești-Răzvan Șerbănoiu în cadrul conferinței de presă de la PNL Pitești, marți, 15 martie.

Citește și Grevă japoneză la Prefectura Argeș

Inițiatorul proiectului a fost consilierul local Sorin Apostoliceanu înainte de alegerile de acum doi ani, pe vremea când era viceprimar, atunci când s-a propus reamenajarea lacului din Pădurea Trivale, inițiativă care nu s-a finalizat. Anul acesta, proiectul a fost propus și susținut de consilierii PNL și USR, o idee comună a consilierilor și pe care administrația a acceptat-o. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

Foto Facebook Primăria Pitești

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *