Web Analytics

Piteşteanul Dan Rotaru, premiul I la un festival internaţional de poezie. „A 45-a mea carte, UIMIRI, are aureola învingătorului”

de | 28.05.2023 07:34 | Actualitate, Cultură, Home

Poetul Dan Rotaru, din Piteşti, a obţinut Premiul I la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Râmnicul e metaforă”, desfăşurat la Râmnicu Vâlcea în perioada 19-21 mai.

Citeşte şi: Duminică urcă oile la munte. Rapsodia Păstorească de la Corbi

La acest festival, organizat de Asociaţia Ordessos, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi cu sprijinul autorităţilor locale, au participat poeţi din Franţa, Congo, Haiti şi România.

Informaţia ne-a fost furnizată chiar de poetul premiat, pe care l-am întâlnit sâmbătă, 27 mai, la Biblioteca Judeţeană Argeş.

Orice s-ar spune, un premiu, indiferent de cei cu care ai concurat, e un premiu! Dar când cărțile tale au concurat cu zeci de volume de poezie din care autorii și-au trimis pentru jurizare cele mai frumoase poeme, merită să te bucuri, oricâte volume ți-ar purta „numele adunat” pe coperți.


Este și cazul meu, așa că după ce mi s-a transmis vestea că am câștigat Premiul I al festivalului, m-a încercat un fior de bucurie, mai ales că știam cine sunt competitorii. Astfel că a 45-a mea carte, „UIMIRI”, poartă aureola învingătorului, la festival participând poeți din Franța, Congo Brazaville, Haiti și România, competiția fiind, așadar, strânsă și de ținută.


Dar, totuși, cu sinceritate vă spun că mă încearcă un sentiment de tristețe, presa locală ignorându-mă pentru a nu știu câta oară, cauza lăsându-vă pe dumneavoastră să o spuneți; eu doar o bănuiesc.
Vă mulțumesc, cu drag și recunoștință, dumneavoastră și ziarului pe care-l reprezentați, pentru gestul de a-mi solicita aceste spuse!” – ne-a declarat poetul Dan Rotaru.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *