Web Analytics

Piaţă agroalimentară modernă în Lereşti, cu internet, dormitoare şi duşuri

de | 15.12.2022 13:15 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

De săptămâna trecută, comuna Lerești are una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din județ, necesară atât pentru producătorii locali, cât și pentru cei din zonele limitrofe. Proiectul a fost finanțat din bugetul local, dar și cu sprijin financiar (7 miliarde lei vechi) de la Consiliul Județean Argeș.

La deschidere au venit sute de persoane, atât producători, cât și cumpărători, iar soborul de preoți din localitate a oficiat o slujbă. Din partea Consiliului Județean Argeș, alături de primarul Marian Toader, au fost prezenți președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu. Au mai fost prezenți Simona Bucura Oprescu, deputat și președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, deputatul Nicolae Pavelescu, subprefecții Ciprian Neculăescu și Bogdan Minciunescu, primari din zonă, șefi de instituții.

Marian Toader, primar la Lerești: „Ne-am dorit foarte mult ca producătorii locali (…) să aibă o posibilitate de a-și vinde marfa”

„Am realizat un vis al nostru, al tuturor, de a avea condiții civilizate pentru comercializarea produselor din această zonă. Ne-am dorit foarte mult ca producătorii locali, cei care comercializează produse precum carne, lactate, brânzeturi, legume, fructe, produse apicole, produse de panificație să aibă o posibilitate de a-și vinde marfa” – Marian Toader, primar comuna Lerești.

„Sfinți părinți, mulțumim pentru această frumoasă slujbă! Ultimele evenimente mă fac să mă reîntorc la spusele poetului nostru național – «Biserica Ortodoxă Română este mama neamului românesc». Prea în ultimii 30 de ani am plecat spre alte zări! Cred că este momentul să ne reîntoarcem la credința noastră, la munca noastră, la eforturile noastre pentru mai bine, materializate aici, prin această frumoasă piață, unde cetățenii din județul Argeș vor avea posibilitatea să-și desfacă produsele naturale. Să ne întoarcem către credință, către produsele noastre, către istoria acestui neam, pentru că numai așa vom putea avea viitor. Dumnezeu să ne îndrume pașii spre mai bine!” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Citește și Primul proiect pe „Anghel Saligny” merge la Lerești. Primarul a semnat contractul

Inedit! Piața are 8 locuri de cazare

Piața agroalimentară din Voinești, Lerești, are o suprafață de 544 mp și condiții moderne. „Sectorul de lactate și brânzeturi este dotat cu vitrine. De asemenea, pentru fiecare sector de lactate și brânzeturi, carne și pește, dar și cel agroalimentar (conserve, produse apicole, produse de patiserie sau orice alt produs preparat în gospodărie) a fost construită câte o cameră frigorifică. Piața este racordată la energie electrică și la rețeaua de gaze naturale, iar pentru încălzire a fost montată o centrală termică. Incinta pieței este dotată cu internet, astfel încât comercianții își pot conecta casele de marcat la rețeaua de internet. Nu lipsesc camerele video și sistemele de alarmă. Au fost amenajate vestiare și toalete special pentru comercianți. Piața agroalimentară din Lerești oferă comercianților și opt locuri de cazare. Au fost amenajate două dormitoare, cu câte patru paturi, fiecare dormitor fiind dotat cu duș”, a transmis CJ Argeș.
M.S.

Citește și Marian Toader, primar la Lereşti: „Bani europeni pentru fermierii români!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *