Pianistul Horia Mihail și dirijorul Alexandru Ilie, invitați la primul concert fără restricții de la Filarmonica Pitești

de | 11.03.2022 16:00 | Actualitate, Cultura, Home, Politica si Administratie

Nume consacrate s-au aflat pe scena Filarmonicii Pitești, joi seara- 10 martie, în cadrul unui concert simfonic de excepție. Au fost invitați dirijorul Alexandru Ilie și pianistul Horia Mihail.

În prima parte, orchestra simfonică, dirijată de Alexandru Ilie, și pianistul Horia Mihail au interpretat Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 în do minor de J. Brahms, iar în partea a doua Simfonia a VII-a de L. v Beethoven.

Au fost puse în vânzare toate biletele disponibile la acest concert, având în vedere că toate restricțiile au fost ridicate. Mai mult, doamnele și domnișoarele au avut intrarea gratuită, ca un cadou de 8 martie!

„Este primul concert după o perioadă în care am cântat cu 30-50 % capacitate. Țin minte că am cântat un concert foarte trist aici, la Pitești, nimeni în sală, cred că în 2020. Acum, publicul a revenit cu foarte multă căldură. Avem nevoie de public, avem nevoie de comunicare, atât noi către ei, cât și energiile pe care le primim de la public. A fost o seară foarte frumoasă, încărcată de emoție și energie atât din partea noastră, a muzicienilor, cât și a spectatorilor”, a spus pianistul Horia Mihail.

Citește și Mesajul lui Felix Goldbach la plecarea de la conducerea Teatrului Davila

Dirijor Alexandru Ilie: „O onoare să fiu invitat mai ales alături de unul dintre pianiștii mari ai României, Horia Mihail, cu care m-am înțeles extraordinar. Orchestra sună din ce în ce mai bine. A fost și un eveniment foarte-foarte special, datorită faptului că am scăpat în sfârșit de aceste restricții, iar capacitatea sălii a putut fi ocupată în proporție de 100%. Așa că ne-am bucurat de foarte multe aplauze și de o energie foarte bună a publicului. Vă mulțumesc pentru invitație”.

Citește și Altă casă de patrimoniu din Pitești, refuzată de Primărie

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole