Pianista Andreea Butnaru revine la Filarmonica Piteşti

de | 26.09.2019 13:08 | Cultură

Filarmonica organizează joi, 26 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Wolfgang Amadeus Mozart și Arcangelo Corelli. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, revine, ca solistă, pianista Andreea Butnaru. În prima parte, publicul va audia uvertura „Sarabande”, “Giga”, “Badinerie” aparținând lui Arcangelo Corelli și “Concertul pentru pian nr. 21 în Do major” de Mozart, în interpretarea Andreei Butnaru. În partea a doua, va fi interpretată “Simfonia nr. 35 în Re major” a aceluiași compozitor austriac.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea a colaborat cu artişti instrumentişti renumiţi precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Bogdan Lupea, Patricia Seymour ş.a.
Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursurile de gen. Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Andreea Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia, Japonia, având apariţii la posturile de radio şi televiziune. A mai fost prezentă în stagiunile trecute pe scena Filarmonicii Piteşti în concerte simfonice sau în recitaluri camerale.
Marian Staicu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii