Pfizer dezvoltă o doză de rapel împotriva Covid-19 care vizează varianta Delta

de | 18.07.2021 08:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Pfizer și BioNTech au anunțat că dezvoltă o doză de rapel Covid-19 care vizează varianta delta, extrem de transmisibilă, care este deja forma dominantă a bolii în Statele Unite.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Întâlnire, la IJJ Arges, cu responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor sportive din judeţul Argeş

 

 

 

 

Companiile au spus că, deși cred că o a treia doză din vaccinul lor actual are potențialul de a păstra „cele mai înalte niveluri” de protecție împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent, inclusiv delta, au „rămas vigilente” și dezvoltă o versiune actualizată a vaccinului.„După cum se vede în dovezile oferite de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului a scăzut la șase luni după vaccinare, în același timp în care varianta Delta devine varianta dominantă din țară”, au spus companiile într-un comunicat scris. „De aceea am spus și continuăm să credem că, pe baza totalității datelor pe care le avem până în prezent, este posibil ca o a treia doză să fie necesară în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă.”
Studiile clinice ar putea începe încă din august, sub rezerva aprobărilor autorităților de reglementare, au spus companiile, potrivit Mediafax.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Incendiu la un depozit de lângă Piteşti – Focul s-a extins la patru autoturisme

 

 

 

 

Delta este estimată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind cu aproximativ 55% mai transmisibilă decât varianta Alfa, care a dominat cândva SUA. În timp ce dovezile actuale arată că vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva variantei delta, nu protejează la fel de bine împotriva bolilor ușoare și răspândirea bolii la alții, spun oamenii de știință.

Oficialii israelieni au raportat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infecțiilor, dar au precizat că a rămas extrem de eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...