Web Analytics

Întâlnire, la IJJ Arges, cu responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor sportive din judeţul Argeş

de | 17.07.2021 21:34 | Actualitate, Politica si Administratie, Sport

Vineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş a fost organizată o întâlnire cu responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor sportive din judeţul Argeş, reprezentanţii societăţilor private de securitate care prestează servicii pe arenele sportive şi reprezentanţii instituţiilor judeţene cu atribuţii în organizarea manifestărilor sportive pentru a face o analiză a modului de organizare a competiţiilor sportive şi pentru a stabili împreună măsurile care trebuie luate pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă pentru spectatori în sezonul competiţional ce urmează să înceapă.

Ședinţa a avut ca obiective următoarele:

  • respectarea cadrului normativ în materie pentru gestionarea cu eficiență a problematicii specifice pe linia asigurării ordinii și siguranței publice cu ocazia desfășurării jocurilor și competițiilor sportive;
  • dezbaterea incidentelor sau evenimentelor înregistrate în zona de responsabilitate;
  • informarea reciprocă cu privire la aspectele de noutate;
  • stabilirea modalităţilor şi canalelor de cooperare;
  • stabilirea şi operaţionalizarea procedurilor de lucru;
  • stabilirea regulilor generale de protecție în contextul pandemiei de coronavirus.

Totodată, reprezentanţi din cadrul I.J.J. Argeş, I.P.J. Argeş, I.S.U.J. Argeş, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret a Judeţului Argeş, Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, Clubului Sportiv Mioveni, Fotbal Club Argeş Piteşti BCMU F.C. Argeș Pitești, Clubul Sportiv Bradu, precum şi reprezentanţi ai societăţilor private de securitate au dezbătut diferite probleme cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive potrivit Legii nr. 4/2008.

Citește și: STS: De 22.456 de ori a sunat la 112 un adult din Olt

Acest tip de ședințe se desfășoară anual, înainte de începerea sezonului competițional, dovedindu-se de fiecare dată productive pentru toate părțile implicate.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii