Web Analytics

Petrom reacționează după ce Jurnalul de Argeș a scris despre catastrofa de mediu de la Merișani. 130 litri de țiței și apă sărată s-au scurs dintr-o conductă

de | 12.02.2018 13:22 | Actualitate

reactie petrom poluare merisaniDeversările de ape uzate ale OMV au produs în urmă cu mai bine de o săptămână o adevărată catastrofă de mediu în satul Vâlcelele din comuna Merișani, acolo unde compania austriacă deține mai multe instalații. Catastrofa a fost făcută publică pe pagina de Facebook Viața la Merișani, ce aparține unui ONG din comună. După ce cazul a fost mediatizat de Jurnalul de Argeș, la fața locului au venit mai multe echipe de la OMV.
După ce Jurnalul de Argeș a scris de mai multe ori despre catastrofa de mediu de la Merișani, oficialii Petrom ne-au trimis un punct de vedere cu mai multe informații. Îl redăm jos integral:
”Pe 29 ianuarie, ca urmare a fisurării unei conducte de țiței, circa 130 de litri de țiței și apă sărată au ajuns accidental în valea pârâului Obidița.
Echipa locală a luat măsuri pentru repararea conductei și pentru curățarea zonei afectate, iar incidentul a fost raportat autorităților competente. Autoritățile au constatat remedierea zonei în 2 februarie, aşa cum se poate vedea din imaginea ataşată.
Ulterior, în urma informațiilor apărute în social media, compania împreună cu Garda de Mediu au verificat întreaga zonă. Au fost găsite încă două locuri care prezentau urme de poluare, fără a se cunoaște însă sursa. Cu toate acestea, compania s-a implicat și curăţă cele două zone.
Regretăm producerea incidentului şi vom lua toate măsurile pentru a evita astfel de situații în viitor”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii