Petrochimia de la Piteşti ar putea ajunge în portofoliul lui Ştefan Vuza

de | 25.05.2017 11:29 | Economie

12 stefan vuzaPeste o lună, pe 26 iunie, expiră termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru privatizarea Oltchim și singura companie care face eforturi vizibile pentru preluarea activelor combinatului, inclusiv cele de la Pitești, este Chimcomplex, patronată de Ștefan Vuza. Astfel, la începutul acestei luni acţionarii Chimcomplex Borzeşti au decis majorarea capitalului companiei cu 170 de milioane de lei pentru finanţarea unei eventuale achiziţii a  combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat al companiei. Conform sursei citate, planul de majorare a fost aprobat în urma şedinţei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor din 8 mai.

„În şedinţa AGEA Chimcomplex din 8 mai 2017 a fost aprobat planul de majorare cu 170 de milioane de lei a capitalului social, prin emiterea a 135 de milioane de acţiuni. Scopul majorării capitalului social este de a asigura o parte din fondurile necesare achiziţiei unor Grupe de Active viabile economic ale Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Astfel, finanţarea achiziţiei Oltchim se va face din fonduri proprii existente, din capitalul obţinut în urma acestei majorări a capitalului social al Chimcomplex, precum şi din credite contractate de la instituţii bancare şi nebancare”, se arată în comunicat.
De asemenea, preşedintele Chimcomplex a anunţat că este pregătit să depună până pe 26 iunie o ofertă de preluare a activelor combinatului Oltchim. Totodată, prin crearea Companiei Române de Chimie, Chimcomplex îşi propune integrarea activelor viabile de la Oltchim cu unităţile de producţie de pe platforma din Oneşti, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi pieţele regionale şi internaţionale, reiese din comunicat.
Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele Oltchim vor fi oferite spre vânzare grupate în 9 pachete: Uzinele clor – alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică – Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică – Rm Vâlcea. Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii