# În atenţia susţinătorilor fotbalului judeţean!
Neregulile de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş continuă. Spunem acest lucru pentru că oamenii de fotbal ai judeţului se ocupă, mai nou, cu totul altceva decât cu activitatea în domeniul sportului rege. Aşa se face că în curtea AJF-ului, la foişorul din faţa instituţiei, mizeria este de nedescris, seminţe, doze de bere, cărţi de joc, toate sunt împrăştiate ca după o petrecere în stil mare. Culmea! Conducerea AJF-ului spune că angajaţii acestei instituţii nu au nicio vină şi că de fapt cei care au făcut acel dezastru sunt şefii clubului de fotbal Viitorul Ştefăneşti. Pe de altă parte, şefii de la Ştefăneşti spun că nu este nimic adevărat. Pe fondul acestui scandal, a reieşit însă cu totul altceva şi anume faptul că boşii AJF-ului au hotărât de la sine putere să majoreze baremurile de arbitraj, care deşi erau oarecum mici, pun tot mai mult în dificultate echipele care evoluează în ligile a IV-a şi a V-a. Iar, cele care au de suferit din cauza acestor majorări sunt nimeni altele decât primăriile din judeţ, cele care susţin financiar echipele de fotbal. Majorarea este de 15 lei, însă în total suma este foarte mare dacă luăm în calcul un an competiţional. Iată în continuare ce spun persoanele implicate în această nebunie existentă la AJF.
„Mincă, Toboşaru şi Păun vin şi beau bere pe acolo”
Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş: „Seara vine Mincă, Toboşaru, Păun şi ăştia şi beau bere pe acolo. Noi am făcut acel foişor din faţa AJF-ului pentru delegaţi care vin vara şi nu au unde să stea. În loc să stea pe holuri mai bine stau acolo… Noi nu avem activitate în week-end. Nu spuneau ei că e spaţiu public… De ce îi interesează acum spaţiul ăla? Să se adreseze la DJTS, cei care sunt proprietarii acelui spaţiu… Nu are cum ca acea mizerie să fie făcută de angajaţii AJF-ului pentru că ăştia nici nu ies ziua din sediul instituţiei… Sunt tot felul de golănii din astea… Îmi este şi scârbă de oamenii aceştia care nu au niciun pic de minte… Nişte retardaţi… Să vadă la ei acasă, să se uite în curtea lor cum este… Nu vreau să intru în polemici cu indivizi din ăştia… O să ne vedem la Tribunal cu aceşti oameni…”.
„Nu am consumat băuturi alcoolice niciodată în viaţa mea şi nici nu voi consuma vreodată”
Marian Mincă, vicepreşedinte Viitorul Ştefăneşti: „Vreau să-i transmit dlui Sorescu că nu am consumat băuturi alcoolice niciodată în viaţa mea şi nici nu voi consuma vreodată. Mizeria aia de la foişor este acolo înainte de a începe acest scandal cu mine. Pe mine şi pe Păun nu cred că ne-a văzut cineva stând acolo la acel foişor niciodată. Dl. Sorescu spune că acel teren a fost dat în folosinţă de către Direcţia de sport gratuit, păi atunci dacă este în folosinţa AJF-ului gratuit, să facă şi curat. Eu dacă mănânc seminţe să ştiţi că am bun simţ şi iau mătura şi fac curăţenie în urma mea. Tot ce se întâmplă rău la AJF sunt puse pe seama noastră… Am devenit oile negre ale AJF-ului… Ce să spun? Eu nu consum alcool… Poate dl. Sorescu să mă acuze de orice altceva, nu însă şi de băutură… Eu ştiu să conduc o societate etc.”.
Cornel Sorescu, preşedintele AJF pune paie pe foc: „La Liga a IV-a un arbitru are 80 de lei şi arbitrul asistent 75 de lei”
Întrebat despre mizeria din faţa AJF-ului, dar şi despre majorarea „nejustificată” a beremurilor de arbitraj, preşedintele Cornel Sorescu a răbufnit: „Baremurile de arbitraj s-au majorat la nivelul fotbalului judeţean conform unei hotărâri a Comitetului executiv cu 15 lei net pentru fiecare arbitru la fiecare meci. Este vorba de seniori pentru că la juniori e de doar 5 lei. La Liga a IV-a un arbitru are 80 de lei şi arbitrul asistent 75 de lei. Mincă şi cu Păun (n. red. oficiali ai Viitorului Ştefăneşti) să se uite să vadă ce baremuri există în alte judeţe. La Teleorman arbitrul are un barem de 120 de lei, iar la Timiş 125 de lei. Din anul 2007 noi nu am mărit niciun barem pentru arbitrii şi pentru observatori. Pe ăştia (n. red. Mincă şi Păun) o să îi dau eu în judecată pentru hărţuire… Văd ei pe dracu! Ca să se înţeleagă: Comitetul executiv a luat această hotărâre deşi s-a discutat şi în ultima adunare generală a AJF. Nu puteam să mărim baremurile de arbitraj la început de an calendaristic pentru că baremurile de arbitraj acţionează pe ediţie de campionat. În luna ianuarie nu puteam face acest lucru, atunci am modificat vizele anuale. Deci aceste vize au fost mărite în ianuarie 2015 cu 5 lei. Poate că aceşti oameni (n. red. Mincă şi Păun) uită de acele măriri, uită de azi pe mâine, dar de acum un an sau cinci ani. La un moment dat, da, am spus că nu vom mări aceste baremuri. Adică acum vreo 10 ani… Nu eu măresc aceste baremuri… Chiar dacă eu eram împotriva măririi acestor baremuri, tot se măreau. Votul a fost 6-2 pentru a se mări. De acum un an, din adunarea generală, Ghiberdel a propus majorarea baremurilor, dar s-a refuzat. Adică adunarea generală a refuzat, iar în iarnă am spus eu că nu putem mări pentru că mărirea se face pe an competiţional. A venit vara, Ghiberdel a propus, iar Comitetul executiv a aprobat. Pe oamenii care mă contestă în permanenţă (n. red. Mincă şi Păun) să-i puneţi să citească şi ei statutul… Ăştia sunt nişte troglodiţi… Să citească atribuţiile adunării generale şi atribuţiile comitetului executiv. Adunarea generală este informată privind baremurile de arbitraj de către comitetul executiv. De aia este ales comitetul executiv la patru ani şi sunt aleşi dintre membrii reprezentativi ai echipelor. Nu sunt oameni străini… Din păcate nu a fost ales unul dintre ăia şi de aia fac ce fac”.
Marius Ionel
0 Comentarii