Web Analytics

Petre Daea: “Nu vor fi influenţe majore asupra preţurilor la raft din cauza secetei”  

de | 10.07.2022 10:43 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Situaţia nu este disperată la nivelul ţării, nu sunt probleme în sistemele de irigaţii şi nu vor fi influenţe majore asupra preţurilor la raft din cauza lipsei de apă din sol, a afirmat sâmbătă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o intervenţie la Digi24, transmite Agerpres.

Citește și: În căutarea zimbrilor de pe Portăreasa

“Nu vor fi influenţe majore asupra preţurilor la raft din cauza acestei situaţii, pentru că România produce, a produs şi anul acesta şi va încheia recoltatul în câteva zile iar recolta va asigura necesarul ţării şi un excedent pe care îl va exporta, în aşa fel încât fermierii să beneficieze de veniturile pe care le pot regăsi prin valorificarea producţiei pe care o obţin. Peste o lună, o lună şi ceva începem să pregătim anul agricol următor 2022 – 2023 iar fermierilor le trebuie bani pentru a putea cumpăra inputuri şi a pregăti terenul folosind motorină pentru a crea patul germinativ necesar însămânţării şi evident asigurării, în perspectivă, a producţiei agricole pentru anul viitor. Se lucrează în câmp, fermierii sunt cu toate forţele la faţa locului şi caută soluţii alternative”, a arătat ministrul citat.

Citește și: Moştenitoarele familiei Greculescu luptă de două decenii să smulgă 32 de ha din ghearele Cartelului de la Mărăcineni

Petre Daea a subliniat, însă, că în ultimii doi ani, 2020 şi 2021, în sistemele de irigaţii nu s-a făcut “aproape” nimic arătând că, până la PNRR, sistemul trebuie pus în funcţiune cu banii care există.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Buna-i vointa, cu putinta … vom mai videa !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *