Web Analytics

Petre Daea, la Bruxelles: „Ursul face tot mai multe probleme și ar trebui luate rapid măsuri”.

de | 29.09.2022 08:50 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

„Ursul face tot mai multe probleme și ar trebui luate rapid măsuri” – a fost mesajul ministrului Petre Daea la reuniunea Consiliului European de Agricultură și Pescuit de la Bruxelles. Oficialul le-a cerut europenilor să modifice directiva care protejează cu strictețe carnivorele mari.
Argumentul ministrului Agriculturii în fața aleşilor europeni este că inclusiv fermele sunt în pericol. Aşa că a cerut modificarea Directivei Habitat, cea care protejează flora Uniunii și ține departe animalele de puștile vânătorilor.
„Nu putem sta pasivi! Nu putem sta legați de unele prevederi ale directivei, în condițiile în care înregistrăm multe pagube materiale și chiar de vieți omenești. În cei 30 de ani de existență a directivei s-au înregistrat numeroase schimbări, efectivele de carnivore mari au crescut enorm și este nevoie de a regândi prevederile europene în materie”, a spus acesta.

Citește și: Armata Română își vinde blindatele vechi de 60 de ani


Tot Petre Daea spune că 50% din urșii din Uniunea Europeană sunt în România. În realitate, nimeni nu știe câți sunt. România nu este singura țară care a cerut schimbări în ceea ce privește carnivorele mari. Austriecii, de pildă, susțin că au probleme cu lupii care intra în ferme. Potrivit lor, în 2021 atacurile au crescut cu 230% față de 2020.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *