Web Analytics

Armata Română își vinde blindatele vechi de 60 de ani

de | 28.09.2022 23:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Armata Română își vinde blindatele vechi de 60 de ani. Romtehnica, firma care se ocupă de înzestrarea Ministerului Apărării Naționale, a scos la licitație un lot de 20 de tancuri sovietice T55 care sunt depășite din toate punctele de vedere și trebuie să ajungă la fier vechi, acestea fiind fabricate între 1962 și 1972. Vor fi putea fi cumpărate doar de firme din industria de apărare și de cele din industria fierului vechi, cu condiția să fie autorizate.
Sunt blindate pe care România le-a cumpărat după ce a aderat la Tratatul de la Varșovia. Primele 400 de T55, comandate în anii 1960, erau fabricate în Polonia, iar următoarele 800, care au ajuns în dotarea Forțelor noastre terestre în anii 1970, au fost fabricate în Uniunea Sovietică.

Citește și: Serviciul Rutier Argeș are un șef nou


Prețul de pornire pentru un tanc mijlociu T55 este de aproape 44.500 de lei, plus TVA, iar firmele care vor să cumpere lotul – obligatoriu autorizate – trebuie să îndeplinească o condiție esențială: și anume aceea de a le dezmembra chiar în curtea unității militare care le-a folosit. Prima licitație pentru cele 20 de tancuri sovietice va avea loc peste două săptămâni, iar companiile interesate vor fi nevoite să plătească și o garanție: zece la sută din prețul de pornire. Ministerul Apărării poate încasa astfel peste un milion de lei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *