Web Analytics
scris joi, 20.10.2022

Petiţie pentru protejarea fostului sediu al Închisorii Piteşti

Fundația „Memorialul Închisoarea Pitești” a solicitat, pe 6 octombrie, printr-o scrisoare deschisă, Președinției, Guvernului și Ministerului Culturii, să prioritizeze finalizarea clasării definitive a întregului complex al fostei închisori, compus din trei corpuri de clădire și două corpuri independente ale administrației penitenciarului din strada Negru Vodă nr. 30, Pitești, având multipli proprietari, pentru a-l pune sub protecție. Scrisoarea deschisă a fost semnată de o serie de personalități și instituții și, la doar câteva zile de la publicarea apelului pe platforma petițieonline.ro, peste 1000 de persoane au semnat și au publicat mesaje încurajatoare pentru acest demers.

Petiţie pentru protejarea fostului sediu al Închisorii Piteşti

Fundația Memorialul Închisoarea Pitești și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) organizează o conferința de presă joi, 20 octombrie 2022, ora 11, la Memorialul Închisoarea Pitești din strada Negru Vodă nr. 30, Pitești. Conferința de presă are loc în contextul apariției pericolului de demolare a unei părți din imobilul fostului penitenciar de la Pitești, funcțional în perioada comunistă și considerat unul din cele mai teribile penitenciare pentru deținuți politic din lumea comunistă. Organizatorii anunță că vor prezenta detalii în legătură cu stadiul actual al procedurii de clasare a complexului fostei închisori și vor expune o serie de argumente ce confirmă extraordinara valoare memorială și istorică a imobilului. La conferință vor participa Sergiu Rizescu, fost deținut politic și președinte al AFDPR, Ana-Maria Goilav, arhitect, și Maria Axinte, fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești.

Citește și O fostă deţinută vorbeşte, la Închisoarea Pitești, despre calvarul din temniţele comuniste

Citește și Poloneze și românce care au schimbat lumea, într-o expoziție organizată la Memorialul Închisoarea Pitești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...