Web Analytics
scris miercuri, 11.11.2020

Peste o sută de cazuri de Covid-19 în spitalele din Câmpulung

Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat spital suport Covid în aprilie, existând 145 de paturi destinate persoanelor infectate, dintr-un total de peste patru sute de locuri. Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă dispune de 14 paturi, este deservit de doi medici, iar la începutul acestei săptămâni niciun pacient afectat de noul coronavirus și aflat în stare gravă nu își mai găsea loc acolo, orice caz nou trebuind să fie transferat la alt spital.

Peste o sută de cazuri de Covid-19 în spitalele din Câmpulung

Rata de incidență în cinci localități, inclusiv Câmpulung, depășește 1,5 bolnavi la mie

Dintre cei aproape o sută de pacienți internați cu simptome mai ușoare, 79 erau confirmați ca fiind purtători de Covid-19, restul fiind suspecți de infectare. Oricum, numărul celor aflați în Spitalul Câmpulung variază zilnic și provin atât din zona Muscel, cât și din zona de sud a județului Argeș și din alte județe. Local situația nu este foarte gravă, deși rata de incidență în cinci localități din zonă, inclusiv în Câmpulung, depășește 1,5 bolnavi la o mie de locuitori.
La Spitalul TBC Câmpulung, la începutul săptămânii erau internate 13 persoane, toate din zona Muscel.

Citește și Demersuri pentru un vis / Spitalul Câmpulung: şi Covid, şi non-Covid

Citește și Managerul suspendat al Spitalului Câmpulung, infectat cu Covid

Medicul Aron: ”Pentru a spera la redeschiderea spitalului, trebuie să digitalizăm serviciile”

Potrivit medicului Andrei Aron (foto), consilierul primarului Câmpulungului pe probleme de sănătate, cazuri de boli cronice sunt tratate, de regulă, în policlinică, adică la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Câmpulung. Recentul demers al autorităților locale de a redeschide parțial spitalul și pentru patologii non-Covid, bazat pe o analiză a situației care permite acest lucru, nu a fost acceptat la acest moment, evident din cauza erupției de cazuri de infectări din ultima perioadă. Medicul Aron susține, de asemenea, că, pentru a spera la o deschidere a spitalului, sunt necesare toate măsurile de digitalizare și programare a pacienților. ”Acest sistem funcționează acum la nivel de foaie și pix. Se lucrează la acest sistem și deja există un display montat la policlinică, tocmai să combată lucrul de care toată lumea se plânge, aglomerația”, spune consilierul primarului Câmpulungului.
Cătălin Ioan Butoiu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită