Web Analytics

Peste 6500 de tablete vor aduce zâmbetul pe chipurile elevilor din Argeș

de | 25.09.2020 11:01 | Actualitate

 

Prin Proiectul Național ”Școala de acasă”, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării, s-a asigurat accesul la învățare pentru elevii mai puțin favorizați, în actualul context pandemic.

Criza sanitară ne-a schimbat tuturor stilul de viață, dar asta nu ne-a împiedicat să ne adaptăm din mers și să gândim în perspectivă. Evident că primii beneficiari ai proiectelor guvernamentale au fost copiii și educația acestora, pentru că o societate responsabilă își asigură viitorul.

Prin dispozitivele care vor ajunge în aceste zile la copii, acestora li se vor deschide perspective noi și o lume la care până acum doar visau. Copii care nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, care provin din familii numeroase, copii cu părinți fără loc de muncă sau cu părinți plecați la muncă în străinătate, vor putea zâmbi din nou și se vor simți asemeni tuturor copiilor de vârsta lor, având șanse egale la educație indiferent de scenariul impus de evoluția epidemiologică.

Tabletele sosite la I.Ș.J. Argeș au fost distribuite, cu prioritate, școlilor aflate în scenariul galben și celor din zonele defavorizate, iar în zilele următoare școlile vor avea acoperită nevoia raportată la nivelul lunii mai.

Dispozitivele ajunse în școli vor fi configurate cu conturi personalizate pentru fiecare elev, pe platformele educaționale puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Ministerul Educației și Cercetării.

În continuare, I.Ș.J. Argeș va achiziționa tablete și materiale sanitare folosind cele 2 310 000 lei, suma alocată din fondul de rezervă al guvernului prin HG 756 – Programul Național ”Educația în siguranță” pentru a facilita accesul la educație pentru beneficiarii aflați în situații de risc.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii