Web Analytics
scris joi, 03.09.2015

Peste 5.000 de oameni şi invitaţi de top la Ziua Bascovului

Pe 30 august, în ultima duminică din această vară, comuna Bascov a fost în mare sărbătoare. Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură „Adriana Trandafir” au organizat și de această dată o suită bogată și atractivă de evenimente prilejuite de ziua localității. Înainte de petrecerea câmpenească ce a avut loc în peisajul atât de special oferit de izlazul Aninoasa din satul Brăileni, invitații au asistat la un eveniment special: inaugurarea unei școli realizate cu fonduri nerambursabile.

Peste 5.000 de oameni şi invitaţi de top la Ziua Bascovului

Ministrul Educației a inaugurat Școala Valea Ursului

Este vorba de Școala Valea Ursului, care arată cu adevărat de cinci stele și poate rivaliza cu orice unitate modernă de învățământ din țară. Inaugurarea a fost onorată de însuși ministrul Educației – Sorin Câmpeanu. Alături de acesta și de neobositul primar Gheorghe Stancu de la Bascov au fost prezenți senatorul Șerban Valeca, deputatul Radu Vasilică, președintele CJ Argeș – Florin Tecău, prefecul Mihai Oprescu și numeroși invitați.

Dansatorii bulgari din orașul Kaspichan, aplaudați minute în șir

Serbarea câmpenească ce a urmat a fost una ce va fi ținută multă vreme de cei peste 5.000 de spectatori prezenți. Și asta pentru că programul a fost unul foarte variat și atractiv. Înainte de spectacolul propriu-zis, ce a ținut până seara târziu, pe scenă au fost premiați mai mulți oaspeți de marcă, în frunte cu ministrul Energiei – Andrei Gerea și deputatul Jenica Dumitru.
La această ediţie a Zilei Bascovului au fost acordate 26 diplome de fidelitate cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, iar doi veterani de război au primit, la rândul lor, prinosul de recunoştinţă din partea autorităţilor locale. Au avut parte de aceeaşi onoare şi „aripa” tânără a localităţii: 18 elevi merituoşi au fost strigaţi la „catalog”, de ziua comunei natale. Ansamblul „Doina Bascovului” şi managerul Casei de cultură, Lorena Toma, au fost și ei premiați pentru că au reprezentat cu cinste Argeşul şi România la expoziţia mondială universală de la Milano. Diplome din partea Primăriei şi Consiliului Local Bascov vor fi înmânate şi delegaţiilor din oraşele înfrăţite (Tusla, respectiv Kaspichan – Bulgaria).
Pe partea artistică, un moment special a fost cel în care au evoluat 30 de dansatori bulgari din orașul Kaspichan, înfrățit cu Bascovul. Concerte mult aplaudate au avut Daniela Condurache, Anda Adam şi Carmen Şerban. O notă specială pentru Ansamblul folcloric „Doina Bascovului”, care a fost la înălțime ca de obicei. Mai trebuie spus că cei mai norocoşi dintre participanţii la Ziua Bascovului au plecat acasă cu premii câştigate la tombolă (au fost puse la „bătaie” maşini de călcat şi de tocat, aspiratoare şi o plasmă TV).
Una peste alta, Ziua Bascovului a fost un eveniment memorabil, cu primarul Gheorghe Stancu din nou în rol de amfitrion de nota zece.
Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită