Web Analytics

Peste 5.000 de credincioşi la mănăstirea Robaia la canonizarea unui nou sfânt

de | 6.08.2017 10:24 | Actualitate

Multime canonizare Parvu Mutu RobaiaPeste 5.000 de oameni din toate colţurile ţării au venit duminică încă de la şapte dimineaţa la Mănăstirea Robaia pentru a asista la proclamarea canonizării lui Pârvu Mutu, cel mai mare pictor de biserici din ţara noastră. Pârvu Mutu este primul pictor canonizat vreodată de către Biserica Ortodoxă Română. Pârvu Mutu a fost cel mai respectat pictor de biserici din istoria României şi este considerat primul pictor modern român.
Pârvu Mutu, care şi-a petrecut ultimii cinci ani din viaţă la mănăstirea Robaia, va avea numele de Sfântul Cuvios Pafnutie – Pârvu Zugravul de la Mănăstirea Robaia. Proclamarea canonizării a fost una cu atât mai specială cu cât a avut loc loc în ziua Schimbării la Faţă a Domnului. Credincioşii îl vor putea cinsti anual în data de 7 august.

Calinic proclamare sfant Parvu Mutu
La proclamarea canonizării de la Robaia au fost prezente zeci de înalte feţe bisericeşti, în frunte cu ÎPS Laurenţiu, mitropolitul Ardealului şi ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Deşi i se dăduse ca sigură prezenţa, patriarhul Daniel nu a mai ajuns în cele din urmă la eveniment. Absenţa patriarhului a făcut şi ca oficialităţile judeţului să lipsească în masă de la Robaia, singurele prezenţe oficiale remarcate fiind cele ale deputaţilor Simona Bucura-Oprescu şi Dănuţ Bica, primarul de la Curtea de Argeş-Constantin Panţurescu şi inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu.

În Jurnalul de Argeş de miercuri 9 august veţi putea citi un amplu reportaj de la eveniment.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii