Peste 43 de mii de doze de vaccin AstraZeneca ajung mâine în România

de | 18.03.2021 16:42 | Actualitate, Home

43 de mii de doze de vaccin AtraZeneca vor fi distibuite mâine în România, în centrele regionale existente la nivel național. Dozele vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Amintim că România nu a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Spania, Germania, Franța, Italia, Cipru și alte țări europene au decis însă suspendarea programului de vaccinare cu acest ser, așteptând ședința de astăzi a Agenției Europene a Medicamentului. Ca răspuns imediat, pe 16 martie, Agenția anunța: “Rămânem ferm convinși că beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt mai importante decât riscul efectelor secundare. La ora actuală, nimic nu indică faptul că vaccinarea a cauzat aceste probleme”.

CITESTE SI România continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: #43 de mii de doze,astrazeneca,romania

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...